Szlovénia

Már majdnem négy hónapja, hogy csavarogtunk egy jót Szlovéniában. Fenemód szimpatikus volt az ország, az egésznek úgy van meg a maga kis mediterrán bája, hogy nem próbálja izzadtságszagúan rád erőltetni magát. Nem másznak a képedbe az emberek, mégis érzed, hogy foglalkoznak veled. Ljubljana külön kis ékszerdoboz volt számomra, amolyan Sopron, csak nagyobban.

Ha már nagyobb és Ljubljana, akkor itt egy betegesen böszme méretű panorámakép a vár tetejéről. Meg egy pár túlhúzott fekete-fehér a város forgatagában, mert csak :)

A főváros után másnap Škofja Loka felé vettük futólagosan az irányt, majd délutánra odaértünk a Bledi-tóhoz, amit körbe is sétáltunk. Ez így kicsit sűrű volt egy napon belül, de legalább tartalmasan kutyagoltunk szikkadtra a lábainkat.

Pár kép az esős borús Bled-Bohinj két napból, de előtte megint mutatnék egy kezelhetetlen méretű panorámát a felhős Bledi-tóról. A többi itt van a galériában.

 

Ezek után mellbevágó volt leutazni a napsütötte déli tengerpartra. Bevallom, nem is sokat volt a kezemben a fényképező, nagyrészt élveztük a jó időt. Egy-két hangulatkép azért akad a nyaralás végéről is: